Vårt flygfält

Klubben arrenderar några hektar öppen mark nordväst om Strängnäs där vi har anlagt ett modellflygfält med en 175 meter lång, kortklippt start- och landningsbana. 12V finns tillgängligt för laddning av batterier.

Flygfältet är godkänt av Transportstyrelsen (godk.ID OS2O33SD) för flygning upp till 500 meter. Även med flygplan överstigande 25 kg. Drönarlicens erfordras ej om klubbens säkerhetsregler efterföljs. Transportstyrelsens OperatörsID krävs dock vid all flygning med fjärrstyrda modellflygplan.


Regler

Oavsett var du flyger skall du vara registrerad som Drönaroperatör. Det gör du på Transportstyrelsens hemsida. Så länge som du flyger på ett av Transportstyrelsens godkända klubbfält behöver du ingen licens utan följer klubbens regelverk för det fältet. Ska du flyga på andra ställen behöver du med största säkerhet en Drönarlicens. Kolla med Transportstyrelsens Drönarguide vad som krävs.


Notam

Oavsett var du avser att flyga skall du alltid kolla in vad som är angivet i Notam (notices for airmen) för den platsen. Där anges uppgifter av tillfällig karaktär, t.ex. militärövningar i området eller andra restriktioner. Notam hittar du här.


Väder och vind

Här är några bra sajter avseende väder och vind i närområdet. Ventusky och Klart.se